.

یکشنبه, ۹ مهر , ۱۴۰۲

راه شما جوانان نیروی دریایی، راهی پر افتخار است.
                                   حضرت آیت‌الله خامنه‌ای

بوشهر – بوشهر

بوشهر، سرزمین مبارزان خستگی‌ناپذیر، دریانوردان و صیادان دریادل، شاعران و نویسندگان نام‌آشنا، نخلستان‌های پربار، آفتاب گرم و بادهای آتشین، بَمبَک و کلبوک، شَروه‌های سوزناک و دریای پرتلاطم ‌پارس است. بوشهر با سواحل زیبا و خرماهای شیرین و شرجی‌های معروف، در جنوب ایران و در کرانه‌ی خلیج فارس واقع شده است.

استان بوشهر از نظر جمعیتی در رتبه بیست و سوم و از نظر وسعت در رتبه نوزدهم استان های کشور قرار دارد. این استان به مرکزیت بوشهر شامل دشتستان، تنگستان، جم، دشتی، دیر، دیلم، عسلویه، کنگان و گناوه، ۹ شهر دیگر استان بوشهر را تشکیل می‌دهند. بوشهر از شمال به خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد، از شرق به استان فارس، از جنوب و غرب به خلیج فارس و از جنوب شرق به استان هرمزگان محدود می‌شود. این استان از بخش جلگه‌ای در حاشیه‌ی ساحلی غربی و بخش کوهستانی، در نوار شرقی منتهی‌الیه زاگرس جنوبی تشکیل می‌شود.

آب‌و‌هوای بوشهر گرم و خشک و در نواحی ساحلی گرم و مرطوب است. دمای این استان در روزهای گرم تابستان به بالای ۵۰ درجه‌ی سانتی‌گراد می‌رسد و کم‌ترین دمایی که تا کنون برای شهرهای شمالی، این استان در زمستان ثبت شده، ۱- درجه سانتی‌گراد بوده است. بهترین فصل سفر به بوشهر، زمستان، پاییز و اوایل فروردین است.

بلندترین نقطه استان، کوه بیرمی خورمج با ارتفاع تقریبی ۱۹۵۰ متر و مهمترین رود استان، رود حله می باشد.

پیش شماره تلفن های ثابت در این استان ۰۷۷ بوده و خطوط تلفن دائمی اوپراتور همراه اول با ۰۹۱۷ شروع می شود . همچنین پلاک گذاری خودروهای این استان با کدهای ایران ۴۸ و ۵۸ انجام می گردد، که کد ۴۸ جهت راهنمایی ورانندگی شهرستان بوشهر منظور شده و کد ۵۸ جهت سایر شهرستانهای استان مدنظر قرار دارد. به گونه ای که حرف(ب) جهت برازجان، حرف(ج) جهت گناوه، حرف(د) جهت کنگان، حرف(س) جهت اهرم، حرف(ص) جهت خورمج، حرف(ط) جهت بندر دیر، حرف(ق) جهت دیلم و حرف(ل) جهت جم تعیین شده است . سایر شهرستانهای این استان نیز تحت پوشش پلاک گذاری این نه مرکز قرار می گیرند.

منابع عظیم نفت و به‌خصوص گاز و نیروگاه هسته‌ای در این استان قرار دارد که به همین خاطر ملقب به پایتخت انرژی ایران است. کشاورزی، نخلداری، تجارت، دامداری، شیلات و تا حدودی زیادی صنعت، اقتصاد استان را تشکیل می‌دهد. بوشهر در در ساحل استراتژیک خلیج فارس قرار دارد که از همین نظر در صادرات و واردات دریایی و صنعت صیادی دارای اهمیت بسیار است.

قیمه‌ی بوشهری، دم‌پخت ماهی، قلیه میگو و قلیه ماهی، ته‌انداز ماهی، للک، یتیمک و دال‌عدس بوشهری تنها برخی از غذاهای خوش‌مزه‌ای که می‌توانید در سفر به استان آنها را امتحان کنید. دسرها و شیرینی‌هایی مثل مسقطی، حلوای خرما، رنگینک و لگیمات هم خوراکی‌هایی هستند که چشیدن آنها به گردشگران این استان پیشنهاد می‌شود.

دریا و نخلستان در آفرینش صنایع دستی این استان اصلی‌ترین نقش را بازی می‌کنند. ساخت حصیر، جارو، سفره، سبد، بادبزن، جعبه و کپر با شاخ و برگ نخل، انواع زیور آلات،‌ جعبه، تابلو، دیوارآویز، اشیاء تزئینی و اسباب‌بازی با صدف، توربافی و گرگوربافی، ساخت لنج و قایق، گبه و گلیم‌بافی، عبا بافی و سفال‌گری از صنایع دستی این استان است.

دژ برازجان، عمارت کازرونی در بوشهر، منطقه حفاظت‌شده حله در فاصله ۱۰ کیلومتری شمال شرقی بندر بوشهر، گورستان شغاب در جنوب شهر بوشهر، عمارت نصوری در بندر سیراف کنگان، جزیره تهمادون در ساحل خلیج فارس،‌ موزه رئیس علی دلواری در دلوار، گورستان و منطقه باستانی سیراف در بندر سیراف، گنبد نمکی جاشک در حد فاصل شهرستان دشتی و دیر، عمارت امیریه بوشهر، عمارت ملک بوشهر، ساحل بنود عسلویه، بازار ماهی فروشان بوشهر، عمارت گلشن بوشهر، جزیره ام الکرم دیر از جمله جاهای دیدنی استان بوشهر است.

در زیر تصاویری از جاهای دیدنی بوشهر قرار داده شده است:

بازار ماهی فروشان بوشهر
جزیره ام الکرم دیر
جزیره تهمادون بوشهر
دژ برازجان، برازجان
ساحل بنود عسلویه
عمارت امیریه بوشهر
عمارت کازرونی بوشهر
عمارت گلشن بوشهر
عمارت ملک بوشهر
عمارت نصوری بندر سیراف کنگان
گنبد نمکی جاشک
گورستان شغاب بوشهر
گورستان صخره ای بندر سیراف کنگان
منطقه حفاظات شده حله در بندر بوشهر
موزه رییس علی دلواری دلوار

دیدگاهتان را بنویسید

*

code

بستن منو