استان خراسان رضوی جزء بزرگترین استانهای کشورمان است که مشهد، مرکز آن، پایتخت گردشگری مذهبی در ایران است. میزبانی مشهد از حرم امام رضا باعث شده، هر ساله میلیونها گردشگر داخلی و خارجی به این استان سفر کنند.
خراسان رضوی از نظر جمعیتی در رتبه دوم کشور و از نظر وسعت در رتبه پنجم استان های کشور می باشد. این استان از شمال با کشور ترکمنستان، از شرق با افغانستان و از غرب و شمال غربی با استانهای خراسان شمالی و سمنان و از جنوب با خراسان جنوبی همسایه است.
استان خراسان رضوی به مرکزیت شهر مقدس مشهد، شامل ۳۲ شهرستان دیگر نیز می باشد که عبارتند از: باخرز، بجستان، بردسکن، تایباد، تربت جام، بینالود، تربت حیدریه، جغتای، جوین، چناران، خلیل آباد، خواف، خوشاب، داورزن، درگز، رشتخوار، زبرخان، زاوه، سبزوار، سرخس، ششتمد، صالح آباد، فریمان، فیروزه، قوچان، کاشمر، کلات، کوهسرخ، گناباد، گلبهار، مه ولات و نیشابور.
پیش شماره تلفن های ثابت در این استان ۰۵۱ بوده و خطوط تلفن دائمی اوپراتور همراه اول با ۰۹۱۵ شروع می شود . همچنین پلاک گذاری خودروهای این استان با کدهای ایران ۱۲،۳۲،۴۲،۳۶،۷۴ انجام می گردد که این کد گذاری به این گونه اختصاص داده شده است که، حرف (ب) جهت مشهد(۱۲و ۳۶و۷۴)، نیشابور(۳۲) و فریمان(۴۲)؛ حرف(ج) جهت مشهد(۱۲،۴۲و۳۶)، سبزوار(۳۲) و قوچان(۷۴)؛ حرف(د) جهت مشهد(۱۲،۳۶،۷۴) و سرخس(۴۲)؛ حرف(س) جهت مشهد(۱۲،۳۶،۷۴) و درگز(۴۲)؛ حرف(ص) جهت مشهد(۱۲،۳۶،۷۴)، تربت جام(۳۲) و خواف(۴۲)؛ حرف(ط) جهت مشهد(۱۲،۳۶)، قوچان(۳۲)، چناران(۴۲) و نیشابور(۷۴)؛ حرف(ق) جهت مشهد(۱۲،۴۲،۷۴)، گناباد(۳۲) و کاشمر(۳۶)؛ حرف(ل) جهت مشهد(۱۲)، تربت حیدریه(۳۲)، بردسکن(۴۲)، نیشابور(۳۶) و سبزوار(۷۴)؛ حرف(م) جهت مشهد(۱۲،۷۴)، کاشمر(۳۲)، رشتخوار(۴۲) و سبزوار(۳۶)؛ حرف(ن) جهت مشهد(۱۲،۷۴)، تربت حیدریه(۳۲،۳۶) و سبزوار(۴۲)؛ حرف(و) جهت مشهد(۱۲،۴۲،۳۶) و گناباد(۷۴)؛ حرف(ه) جهت مشهد(۱۲،۴۲،۳۶) و تایباد(۳۲)؛ حرف مشهد(۱۲)، نیشابور(۳۲)، کلات(۴۲) و تربت جام(۳۶). سایر شهرستانهای این استان نیز تحت پوشش این مراکز پلاک گذاری می شوند.
خراسان رضوی در ناحیه معتدل شمالی قرار گرفته و از آب و هوای متغیری برخوردار است. بهطور کلی این استان از شمال به طرف جنوب با افزایش دما و کاهش میزان بارش سالانه مواجه است. قله بینالود با ارتفاع ۳۶۱۵ متر بهعنوان بلندترین نقطه استان و دشت سرخس با ارتفاع ۲۹۹ متر پستترین نقطه استان است. از مهمترین رودهای جاری در این استان، رود کشف رود را می توان نام برد.
اقتصاد استان وابسته به نفت است، اما در سالهای اخیر، استان در بخش صنعت پیشرفت چشمگیری داشته است. ذخیرههای زغالسنگ، مس، روی، آهن، منگنز، خاک نسوز، منیزیت، گل سفید، سنگهای ساختمان، مانند مرمریت، تراورتن، سنگ آهن و گچ، در استان وجود دارد. ذخایر بزرگ اورانیوم، رادیوم و توریم در این استان موجود است که از نظر تامین انرژی، ارزش اقتصادی بالایی دارند.
از جمله غذاهای محلی استان خراسان رضوی می توان، حلیم نیشابور، خورشت ریواس، شیشلیک معروف شاندیز، آش ماست سبزوار، ساطری پلو را نام برد.
زعفران، زرشک، قالیبافی، فیروزه تراشی و پوستین دوزی از مهمترین سوغات و صنایع دستی خراسان رضوی است.
حرم امام رضا (ع) در مشهد، مقبره فردوسی در مشهد، مجموعه کوهسنگی مشهد، بازار رضای مشهد، مسجد گوهرشاد مشهد، آرامگاه حاج ملا هادی سبزواری در سبزوار، قنات قصبه در گناباد، مقبره خیام در نیشابور، مقبره عطار در نیشابور، مقبره کمالالملک در نیشابور، شهر ییلاقی طرقبه، شهر ییلاقی شاندیز از دیدنیهای معروف این استان هستند.
در زیر تصاویری از اماکن گردشگری استان خراسان رضوی قرار داده شده است:











