استان گلستان در شمال ایران قرار دارد که از شمال به ترکمنستان، از جنوب به استان سمنان، از مشرق به استان خراسان شمالی و از مغرب به مازندارن و دریای خزر احاطه شده است. این استان در گذشته بخشی از استان مازندران محسوب میشد اما در سال ۱۳۷۶ از مازندران جدا شده و به استان مستقلی به نام گلستان تبدیل شد. این نام جدیدی است که برای این منطقه انتخاب شده است به طوریکه در گذشته به نام های ایالت گرگان، استرآباد، جرجان و…. شناخته میشد.
از نظر وسعت در رتبه بیستم و از نظر جمعیت در رتبه چهاردهم استان های کشور واقع شده است. گلستان از گذشته تا کنون دارای روستاهای زیاد، متمرکز و نزدیک بهم می باشد که با گسترش و بزرگ شدن آن ها شهرهای کنونی بوجود آمده اند و قدمت چندان زیادی ندارند با این وجود شهرهای گرگان (مهمترین و پرجمعیت ترین شهر این استان می باشد و به عنوان مرکز گلستان انتخاب شده است) و گنبد کاووس از شهر های تاریخی استان گلستان محسوب میشوند. این استان بعد از گرگان که به عنوان مرکز استان معرفی شده است، دارای ۱۳ شهرستان دیگر نیز می باشد که عبارتند از: مراوه تپه، کلاله، گالیکش، گنبد کاووس، مینودشت، آزادشهر، رامیان، آق قلا، علی آباد کتول، گمیشان، کردکوی، بندرگز و بندر ترکمن می باشد.
پیش شماره تلفن های ثابت در این استان ۰۱۷ بوده و خطوط تلفن دائمی اوپراتور همراه اول با ۰۹۱۱ شروع می شود . همچنین پلاک گذاری خودروهای این استان با کدهای ایران ۵۹ و ۶۹ انجام می گردد که کد ۵۹ جهت راهنمایی ورانندگی گرگان منظور شده و کد ۶۹ جهت سایر شهرستان های این استان در نظر گرفته شده است. به گونه ای که حرف(ب) جهت گنبد کاووس، حرف(ج) جهت بندر ترکمن و گمیشان، حرف(د) جهت کردکوی، حرف(س) جهت علی آباد کتول، حرف(ص) جهت آزادشهر، حرف(ط) جهت مینودشت و گالیکش، حرف(ق) جهت بندرگز، حرف(ل) جهت رامیان، حرف(م) جهت آق قلا، حرف(ن) جهت کلاله و مراوه تپه اختصاص یافته است.
در سراسر جهان ۱۳ اقلیم شناخته شده است. از این ۱۳ اقلیم استان گلستان ۸ اقلیم را دارد که عبارتند از: معتدل مرطوب، معتدل مدیترانه ای، معتدل خشک، معتدل کوهستانی، سرد کوهستانی، سرد و خشک، نیمه خشک و خشک. قله گاوکشان با ارتفاع ۳۸۴۱ متر بلندترین قله استان و رود گرگان رود از رودهای مهم این استان می باشد.
فراورده های کشاورزی و دامداری اهمیت زیادی در اقتصاد این استان دارند به طوریکه بیش از۵۰ درصد پنبه و ۱۰ درصد گندم کشور از زمین های کشاورزی گلستان بدست می آید. محصولات این استان شامل گندم، جو، پنبه، آفتاب گردان، برنج، سویا، بادام زمینی، خیار، کاهو، کلزا، زیتون و انواع مختلف دانه های روغنی می باشند. همچنین مردم استان گلستان به پرورش ماهی در دریاچه مصنوعی، پرورش کرم ابریشم، پرورش ماکیان در مرغ داری ها و…. می پردازند.
علاوه بر آن گردشگری نقش زیادی در گسترش اقتصاد این استان دارد. گلستان به دلیل داشتن مناطق سرسبز و شهرستان های زییا وخوش آب و هوا گردشگران زیادی را به خود جلب کرده است. از جمله مکان های دیدنی و تفریحی این استان عبارتند از: پارک ملی گلستان( در مسیر بین استان گلستان و استان خراسان شمالی )، پارک جنگلی ناهارخوران در گرگان، پارک جنگلی النگدره در گرگان، مجموعه آبشارهای شیرآباد در رامیان، آبشار کبودوال در علی آباد کتول، تالاب آلماگل در گنبد کاووس، دهکده جهان نما در کردکوی، برج گنبد قابوس در گنبد کاووس، چشمه نیلبرگ در رامیان و…. را نام برد.
در زیر تصاویر منتخب از نقاط دیدنی استان گیلان برای شما قرار داده شده است:








