.

دوشنبه, ۳ مهر , ۱۴۰۲

راه شما جوانان نیروی دریایی، راهی پر افتخار است.
                                   حضرت آیت‌الله خامنه‌ای

زیردریایی

زیردریایی‌ها تجهیزاتی برای پیمایش مسیر دریایی از زیرِ سطح و در آب‌هایی که امکان دریانوردی سطحی را ندارند همچون دریاهای طوفانی، متلاطم، خروشان، یخ زده و … می‌باشند . بر همین اساس و با توجه به آب‌های آتلانتیک شمالی که در بیشتر اوقات سال دچار یخ زدگی است، کشور روسیه به خاطر شرایط محیطی، بیشتر از هر کشور دیگری به فناوری زیردریایی‌ها نیاز داشته و در این زمینه بالاترین قدرت زیردریایی جهان را دارد .

این تجهیزات پیشرفته به طور معمول بدنه ای فولادی داشته و با توجه به ابعاد بدنه و مأموریت محوله، از قدرت مانور بسیار متنوعی برخوردارند به گونه ای که برخی با حداکثر دو نفر پرسنل و همانند قایقهای تندرو عمل کرده و برخی دارای بیش از ۱۰۰ نفر پرسنل فعال می باشند .

شاید برایتان جالب باشد که آن چیزی که در ظاهر و به طور معمول در زمان بالا آمدن یک زیردریایی بر روی سطح آب دیده می‌شود حدوداً یک پنجم از حجم کامل زیردریایی بوده و بقیهء حجم آن همانند کوه یخ در زیرِ سطح شناور است . همچنین برابر قوانین بین المللی، زیردریایی‌ها زمانی که به حالت غوص درآمده و به زیر آب می‌رَوند، درواقع اعلان جنگ داده اند .

از نظر دسته بندی، زیردریایی‌ها به کلاس‌های اتمی فوق سنگین، سنگین، نیمه سنگین، سبک و فوق سبک دسته بندی می شوند که هر یک جهت انجام مأموریتی خاص بر دیگران برتری داشته و مزیت نسبی قابل توجهی دارد .

کشور ما ایران طی دو دهه اخیر موفق به تولید زیردریایی‌های سبک نهنگ و کلاس غدیر گردیده و اخیراً نیز با طراحی، ساخت و الحاق زیردریایی نیمه سنگین فاتح به نیروی دریایی ارتش، نشان داد که از دانش روز ساخت زیردریایی‌ها و تجهیزات مربوطه همچون اژدر، سونار و … بهره مند گردیده و توانسته در این زمینه به خودکفایی برسد به طوری که در جایی فرمانده وقت نیروی دریایی با نگاهی بلندپروازانه تلویحاً به مسأله نیاز به رانش هسته ای در زیردریایی اشاره نموده است .

مسائلی از این دست نشان از خودباوری و بهره مندی از دانش روز و همچنین اعتماد به قشر جوان و آینده سازانی دارد که با آمدن پای کار و در اختیار گرفتن میدان، برای کسانی که امنیت این مرز و بوم را نشانه رفته‌اند رجز خوانی می‌کنند .

کشور ما در شرایط فعلی از قدرت زیرسطحی قابل قبولی برخوردار است (برخورداری از پرسنل مجرب و تجهیزات به روز و قابل اتکا) و تنها کلاس زیردریایی اتمی در تجهیزات فعلی ارتش ایران وجود ندارد . هرچند کسب این قدرت، هزینه مالی و جانی بالایی داشته و بعضاً برخی جوانان دانش آموخته و متعهد هموطنمان در این راه به فیض شهادت نائل گردیده اند .

دیدگاهتان را بنویسید

*

code

بستن منو